Bortistu Gjestegard

Siden 1887 har det kommet gjester til denne generasjonsgården i Storlidalen på Oppdal. Gjestfriheten ligger i veggene her – og i blodet. Midt oppe i fjellene holdes store og små selskaper, bryllup, kurs og konferanser. Det som startet med 3 soverom, er blitt til 28. Det personlige og autentiske er bevart.
Og selvsagt får du tradisjonsmat her. Kokkens flatbakst er en favoritt blant gjestene – et krydret flatbrød så godt at du ikke trenger noen annen mat til. Og så har du stoltheten, det folk kommer hit bare for å smake: badsturøkt lammelår. Utviklet her på gården for over 30 år siden, går denne prosessen ut på at lammelåret legges i saltlake og henges opp i en røykbadstue fra 1850. Her ligger det en aroma i veggene du ikke får i andre røykerom. Det kjennes på smaken. 
Og sauene? De har beitet i Nord-Europas reneste område. Trollheimen – selvfølgelig.